Flör Kaurakatu avoinna tänään 10-19 Soita 02 276 1500

Flör Skanssi avoinna tänään 10-20 Soita 02 276 1520

Flör Mylly avoinna tänään 10-20 Soita 044 767 0945

Ajankohtaista

VIHREÄÄ JA VÄRIÄ RUUKKUIHIN - KESÄKUKAT OVAT TÄÄLLÄ

11.05.2020 - 14:15

Viherpeukaloita hemmotellaan joka viikko kasvavalla kesäkukkavalikoimalla ja monivuotiset kasvit laajentavat istutusmahdollisuuksia!

Kokeile vaikka erilaisia heiniä ja kaunislehtisiä keijunkukkia.

Myös kivikkokasvit voivat olla hyvä ja kestävä lisä kesäkukkaistutusten joukkoon. Parvekkeella monet kasvit pärjäävät jo nyt, mutta maan tasalla on kylminä öinä hyvä peitellä istutukset hallaharsolla.

 Erilaiset heinät ovat olleet jo muutaman vuoden pinnalla ruukkuistutuksissa, ja nyt on tarjolla   monenlaisia ruukkuja yksinkertaisen tyylikkäisiin heinäistutuksiin. On pyöreää matalaa, kulmikasta  korkeaa, ja kaikkea siltä väliltä. Ruukkujen tummat sävyt ja mattapinta tuovat lehtien väreille ja kiillolle hienosti kontrastia. Betonimaisen rouheat pinnat tarjoavat kauniin taustan myös värikkäille kesäkukkaistutuksille. Valikoimastamme löydät varmasti ruukut kesän istutuksiisi. Kokeile myös helppoa lankakoria, johon voit laittaa huolettomasti vaikka yrtit ruukuissaan, ja kesän jälkeen sille löytyy varmasti muutakin käyttöä.

 

 

Kesäkukkaistutukset kannattaa ehdottomasti  istuttaa kesäkukkamultaan, sillä se sisältää kastelukiteitä, joka auttaa pitämään kosteuden  sopivana lämpiminä kesäkausina. Kesäkukkamulta on myös sopivasti lannoitettua, joten se antaa  kasvuvoimaa pidempään kuin tavallinen multa. Silloin myös kukinta on runsaampaa ja saat nauttia kukkaloistostasi ja rehevistä vihreistä pitkälle kesään. Useimmat kesäkukat pitävät kuitenkin myös nyppimisestä, joten kastelun yhteydessä on hyvä välillä napsaista vanhat kukinnot pois, ja ohjata näin kasvuvoimaa uusiin kukintoihin. Muista lannoittaa kukkivia kesäkukkia koko kauden ajan, niin saat jatkuvaa kukintaa koko kesäksi.

Muistathan, että voit hyvin istuttaa myös hyötykasveja isoihin ruukkuihin. Monet kasvattavat esimerkiksi parvekkeella tai patiolla chilejä ja tomaatteja. Janoisina kavereina ne kuitenkin pitävät tasaisesta kosteudesta, joten iso ruukku on hyvä valinta niille. Meillä on saatavilla eukalyptus ja olivipuut , jotka ovat pitkään ihastuttanut kestävänä leikkovihreänä. Niiden avulla saat uutta ilmettä ja hienoa vihreänharmaata sävyä istutuksiin. Molemmat viihtyy hyvin ulkona ja kestää vähän kylmääkin, mutta muista kuitenkin huolehtia kastelusta. Koristekatteet ja -kivet ovat paitsi kauniita ja viimeistelevät istutuksen, mutta myös pitävät mullan paremmin tasaisen kosteana.

 

Meiltä löydät myös valmiita istutuksia, kuten näyttävät puolivarjossa/varjossa viihtyvät hortensiat ja rungolliset kesäkukat, sekä runsaat kesäkukkaamppelit hehkuvissa väreissään.

Kukkalahjan kanssa on helppo ilahduttaa – niin juhlapäivinä kuin mökkituliaisinakin. Ihanaa kesän odotusta, nähdään puutarhamyymälässä!

FLÖR Peltolan myymälässä voit asioida myös ulkokassojen kautta.

Lue seuraavaksi nämä

Flör Facebookissa

Flör Instagramissa

Seuraa: @florkukkajapuutarha

Sivukartta