Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Flör Kaurakatu avoinna tänään 10-19 Soita 02 276 1500

Flör Skanssi avoinna tänään 10-20 Soita 02 276 1520

Flör Mylly avoinna tänään 10-20 Soita 044 767 0945

Ajankohtaista

ISO ILO KEVÄTKYLVÖISTÄ

19.02.2019 - 11:20

Päivien pidentyessä mieli alkaa hamuta kevääseen ja lämpimät säteet ovat lupaus tulevasta kasvukaudesta. Lisääntyvä valo alkaa kutitella vaaleintakin viherpeukaloa ja ajatukset ovat jo nopeasti lämpenevissä kevätaamuissa. Kevätaurinko on aina yhtä odotettu vieras.

Yhdelle kevään odotetuin hetki on siemenkuvaston saapuminen, toiselle kylvömullan tuoksu ja kolmas iloitsee, kun yrtit viihtyvät ikkunalaudalla pidempään pitkän talven jälkeen. On aika käynnistellä kevään projekteja, olivat ne sitten isoja tai pieniä. Ajatuksissa saattaa olla oma parvekepuutarha, tuoreita yrttejä keittiössä, pieni kaupunkipuutarha viljelylaatikossa tai tämän vuoden suunnitelmat kasvimaan uusista kokeiluista.

Multa pöllyää, pikkuruiset siemenet luikahtelevat sormien välistä ja turvepotit kaatuilevat...

Kylvöhommissa parasta on pieni epäjärjestys, joka kuuluu puuhasteluun. Esikasvatus ei ole vakavaa eikä vaikeaa, ja parhaimmillaan se on kevätpäivien omaa aikaa tai mukavaa yhdessä tekemistä lasten kanssa. Moni kokee kasvatustouhut jopa terapeuttisina hektisen arjen keskellä. Oli miten oli, kasvun ihme on aina yhtä mielenkiintoista seurattavaa niin aikuisille kuin lapsillekin. On ihanaa tehdä konkreettisesti käsillään ja uppoutua kevätkylvöihin.

Tarvitset:

Aluksi kylvöt viihtyvät lämpimässä paikassa, ja itämisen jälkeen ne haluavat valoon, jotta niiden ei tarvitse käyttää hentoja voimiaan valoa kohti kurkotteluun. Valoisassa taimista kasvaa tanakoita. Kun taimiin on ilmestynyt sirkkalehtien jälkeen ensimmäinen oikea lehtipari, on ne aika koulia, eli siirtää isompiin purkkeihin. Samalla taimet vähän voimistuvat, kun ne joutuvat juurtumaan uuteen kasvualustaan. Nyt kannattaa myös vaihtaa multa taimimultaan, jossa on sopivasti ravinteita pikkutaimille. Hyvillä välineillä, kuten Nelsonin somalla puutarhasetillä on ilo työskennellä.

Aikaisimmista kylvettävistä chilit ja paprikat ovat jo mullan alla, ja nyt on aika kylvää esimerkiksi kurkut ja tomaatit. Jos myöhästyt kevätkylvöistä, tai sinulla ei ole paikkaa esikasvatuksille, tai haluat tulla mukaan kasvatushommiin vasta myöhemmässä vaiheessa, niin ainahan voit ostaa valmiit taimet myymälästä lähempänä kevättä. Jos taas et malttaisi odottaa vihreää, niin kasvata versoja helposti suoraan leivän päälle! Se on muuten myös todella trendikästä juuri nyt. . FLÖRistä saat neuvot ja vinkit niin esikasvatukseen kuin taimien hoitoon, mutta muista kuitenkin, että pääasia on oma kevätprojekti, pieni tai iso – kasvun ihme on se, joka tuo ilon!

Lue seuraavaksi nämä

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Flör Facebookissa

Flör Instagramissa

Seuraa: @florkukkajapuutarha

Sivukartta