Flör Kaurakatu avoinna tänään 10-19 Soita 02 276 1500

Flör Skanssi avoinna tänään 10-20 Soita 02 276 1520

Flör Mylly avoinna tänään 10-20 Soita 044 767 0945

Ajankohtaista

PIKKUTAIMILLA VARASLÄHTÖ KESÄÄN

19.02.2019 - 19:46

Kesäaikaan siirryttyä kevät tuntuu tulevan kohisten. Valoisat illat muistuttavat lähestyvästä kesästä, ja tuntuu kuin päivään olisi tosiaan tullut tunnin verran lisää aikaa. Iltaisin tekee mieli selailla puutarhalehtiä ja -blogeja ja suunnitella parvekeistutuksia, perennapenkkien uudistamista ja kasvimaan uusia kokeiluja.

Onneksi tähän aikaan vuodesta voi jo tehdä jotain konkreettista. Kesäkukkien taimia hipelöidessä voi melkein aistia kasvukauden ja multa tuoksuu joka kevät yhtä ihanalta. Pikkutaimet ovat päässeet hyvään kasvuun ja ovat jo ihan tunnistettavissa isommiksi tovereikseen. Niiden kanssa saa selvän etumatkan kevääseen. Kun ikkunalaudalla kastelijaa tervehtii rivistö pikkupelargonioita, poutapilviä ja erilaisia heiniä, tuntuu kesäkin lähestyvän nopeammin.

Kesäkukkien kasvatus kotona on valoisalla paikalla helppoa ja palkitsevaa

Tässä muutama tärppi, jotta onnistuisit ensikertalaisenakin hyvin näiden mukavien kevätpuuhien kanssa:

- Istuta pikkutaimet isompiin ruukkuihin, joiden pohjassa on reikä ylimääräistä vettä varten

- Perus kukkamulta sopii pikkutaimille hyvin, mutta voit halutessasi keventää sitä karkealla hiekalla tai vaikka kaktusmullalla.

- Tue köynnöstävät lajit tukikepeillä

- Kastele varoen, sillä mullan ei pidä olla liian märkää. Pintamulta voi jopa kuivahtaa kastelukertojen välissä.

- Aloita taimien ruokkiminen kastelulannoituksella parin viikon kuluttua, kun taimissa näkyy uutta kasvua.

- Taimet kannattaa latvoa, eli nypätä tai leikata pituudesta noin 1/3 pois, jotta taimi haaroittuu tuuheaksi. Muistatkin ehkä marketat, verenpisarat ja petuniat tuuheina ja muhkeina – se tuuheus on latvomisen ansiota.

- Siirrä taimet isompaan ruukkuun, amppeliin tai parvekelaatikkoon, kun ruukku alkaa käydä ahtaaksi. Kannattaa istuttaa hieman syvempään kuin edellisessä ruukussa, jotta taimen tyvi vahvistuu.

- Voit ulkoiluttaa taimia vähitellen ensin puolivarjoisassa ja tuulelta suojaisassa paikassa. Näin ne karaistuvat ja voimistavat itseään Suomen kesään. Muistathan siirtää taimet yöksi sisään tai suojata ne hallaharsolla, sillä ne ovat hyvin herkkiä kylmälle.

Monien ikkunalaudoilla vihertävät ehkä jo itse kylvetyt taimet  ja nyt onkin hyvä aika varmistaa että kesäkukkakaudesta ehtii nauttia mahdollisimman pitkään. (Lue juttu myös kevätkylvöistä.)

Mikä olisikaan mukavampaa kevään odotusta, kuin seurata minikokoisten kukkien voimaantumista samalla, kun tarkkailee luonnon heräämistä uuteen kevääseen!

Lue seuraavaksi nämä

Flör Facebookissa

Flör Instagramissa

Seuraa: @florkukkajapuutarha

Sivukartta