Flör Kaurakatu avoinna tänään 10-19 Soita 02 276 1500

Flör Skanssi avoinna tänään 10-20 Soita 02 276 1520

Flör Mylly avoinna tänään 10-20 Soita 044 767 0945

Blogi

Terveitä omena- ja päärynälajikkeita

18.05.2018 - 14:54

Kotipuutarhaan parhaita hedelmäpuita ovat luontaisesti terveet lajikkeet. Kun torjunta-aineita ei tarvita, voi sadostakin nauttia hyvillä mielin. 

Siloposkiomenia ei omenarupi vaivaa!

Siloposki omenat ovat ryhmä erittäin ruvenkestäviä, terveitä ja talvenkestäviä lajikkeita. Ne ovat jalostettu Venäjällä, jossa jalostustyö on perustunut kasvin luontaiseen terveyteen sekä hyvään talvenkestoon. Kun omenarupea ei esiinny, myös muumiotauti vähenee merkittävästi. Puutarhaan kannattaa valita eri aikaan kypsyviä kesä-, syys-, sekä talvilajikkeita - saat maukkaita omenia herkutteluun, säilöntään sekä talven varalle.

 

Makuisa -päärynät

Makuisa -päärynät ovat myös ryhmä erityisen talvenkestäviä, satoisia, ruvenkestäviä sekä hyvänmakuisia lajikkeita. Näiden jalostustyössä on yhdistetty keski-eurooppalaisten päärynöiden makeus ja suurisatoisuus sekä ussurinpäärynän erinomainen talvenkestävyys ja terveys. Kotipuutarhassa vierekkäin kannattaa istuttaa vähintään kahta eri lajiketta lähekkäin pölytyksen varmistamiseksi. Satoaikaa voit pidentää istuttamalla sekä kesä- että syyslajikkeita. Syyslajikkeiden päärynät säilyvät viileässä varastossa hyvänä jopa 1-2 kk. Päärynä sopii myös koristepuuksi runsaan kukinnan ja loistavan syysvärin ansiosta.

 

Tervetuloa tutustumaan monipuoliseen hedelmäpuu valikoimaamme Kaurakadulle!  

Lue seuraavaksi nämä

Flör Facebookissa

Flör Instagramissa

Seuraa: @flor

    Katso lisää
    Sivukartta