Flör Kaurakatu avoinna tänään 10-19 Soita 02 276 1500

Flör Skanssi avoinna tänään 10-20 Soita 02 276 1520

Flör Mylly avoinna tänään 10-20 Soita 044 767 0945

Blogi

IHANAT SYYSKUKAT!

29.08.2020 - 10:28

Ihana syyskukkien aika on alkanut!

Nyt on aika kaunistaa terassit, parvekkeet, oleskelutilat ja kodin sisäänkäynti värikkäillä ja hehkuvilla syysistutuksilla. Kukkapenkit kaipaavat myös kuuman kesän jälkeen uutta ryhtiä ja loistoa. Syyskukilla saat pitkäksi aikaa kauneutta pihapiiriin. On mahtavaa viettää aikaa ulkona raikkaassa syyssäässä vaikka kahvikupin ääressä tai muuten vain ihastella uusia, upeita istutuksia.

                

Useat syyskukat ovat erittäin kestäviä ja tottuessaan pikkuhiljaa kylmeneviin öihin, ne kestävät paremmin hallaa. Tule siis jo valitsemaan mieleisesi syyskasvit ja istuta ne heti. Kun juurtuminen alkaa jo nyt, sitä kestävämpiä kasvit ovat ilmojen viiletessä.

Syyskukat ovat erittäin helppohoitoisia. Pääsääntöisesti pelkkä kastelu riittää niille. Myöhemmin syksyllä kastelun tarve vähenee, koska kasvit eivät juurikaan kasva viileässä ja myös ilmankosteus nousee. Kastele syyskukkia siis maltillisesti. Liika vesi voi tukehduttaa juuret. Täytyy kuitenkin huomioida istutusruukun koko, mitä pienempi ruukku sitä nopeammin kasvualusta kuivuu, erityisesti aurinkoisella ja tuulisella säällä. Jos syksy on lämmin ja pitkä, voi syyskukkiakin hieman lannoittaa miedolla lannoiteliuoksella. Ne kuitenkin saavat uudesta mullasta 4-5 viikoksi tarvitsemansa lannoitteet. Joistakin syyskukista kukkineet kukat voi poistaa halutessaan, niin kukinta jatkuu pidempään.

             

Syyskukat voi istuttaa lähes kiinni toisiinsa, kasvuvaraa ei tarvitse jättää. Valitse ihanasta värimaailmasta juuri sinulle mieleiset kasvit. Esimerkiksi syklaami, muratti ja calluna yhdessä on kaunis yhdistelmä. Myös värimaailmaltaan yhteensopivat marjakanerva, koristekaali ja vaikkapa lankaköynnös muodostavat kauniin kokonaisuuden istutuksessa.  Lankaköynnös keventää istutuksen ilmettä.

Kauniin värisiä kivikkokasveja voi myös yhdistää syysistutuksiin. Myös ihastuttavan keijunkukan lehtien värit ovat upeita syysistutuksissa. Hopeansävyiset kasvit tuovat hienoa kontrastia istutuksiin esim. hopealanka tai vaikkapa matalakasvuinen sinikataja. Pikkupakkasta kestävän heben eli pensastädykkeen viehätys on sen lehdissä. Se on kestävä ja helppohoitoinen ja kaunis ihan sellaisenaan tyylikkäässä suojaruukussa.

Yhdistele erikorkuisia kasveja ja leikittele lehtien muodoilla ja väreillä. Monet syyskukat ovat kauniita myös yksittäin istutettuina. Näyttävyyttä saa istuttamalla myös useita saman lajin kasveja samaan ruukkuun. Myös korkeahkot sypressit ja heinät ovat kauniita taustakasveja syysistutuksissa. Tule suunnittelemaan myyjämme kanssa ihanat syysistutukset ja katsasta samalla ruukkuvalikoimamme. Laadukkailla ulkoruukuillamme saat kauniit ja näyttävät istutukset.

Tervetuloa syksyn huumaavaan väriloistoon FLÖR Peltolaan - Kaurakatu 43!

Lue seuraavaksi nämä

Flör Facebookissa

Flör Instagramissa

Seuraa: @florkukkajapuutarha

Sivukartta