Flör Kaurakatu avoinna tänään 10-19 Soita 044 767 0922

Flör Skanssi avoinna tänään 10-20 Soita 044 767 0918

Flör Portti avoinna tänään 10-20 Soita 044 767 0919

Ajankohtaista

Viherkasvit kevätkuntoon

03.01.2021 - 08:46

Keskitalvella, joulun jälkeen, alkaa valon määrä vähitellen lisääntyä. Silloin alkava kevät, herättää meissä vihreän kaipuun. Kotipuutarhurit ostavat kodin täyteen viherkasveja ja multa alkaa pöllyä kotona. Vaihdetaan ruukkuja ja mullat. Tästä alkaa kevät.

Muutama perusohje kannattaa muistaa

Kodin viherkasvit kärsivät talvella luonnonvalon puutteesta. Myös liiallinen kastelu, veto ja korkea huoneenlämpö voivat saada sisäkasvit nuupahtamaan pimeänä talviaikana.

Kasvit tarvitsevat valoa

Luonnonvalon hyödyntämiseksi viherkasvit kannattaa sijoittaa valoisimmille ikkunoille. Kasvien pitäminen pölyttöminä parantaa niiden valonsaantia.

Kasveja ei kannata sijoittaa lämpimän patterin päälle. Ikkunan kylmyys ja patterin kuumuus aiheuttavat vetoa, joille monet kasvit ovat arkoja.

Kasvivalo lisää kasvien viihtyvyyttä ja kestävyyttä.

Vältä liikaa kastelua

Yleinen huonekasvien hoitovirhe on liika kastelu. Liiallisesta kastelusta ovat merkkinä kellastuvat ja putoilevat lehdet.
Useimpien huonekasvien multa saa talvikaudella kuivahtaa kunnolla ennen uutta kastelua. Kokeile mullan kosteutta sormella. Kastele vasta kun pintamulta on kuivaa.

 Lannoita

Yleensä kasveja ei lannoiteta vuoden pimeimpänä aikana. Kastelu- tai sumutusveteen voi kuitenkin lisätä merileväuutetta, joka tasapainottaa kasvien ravinteidenottoa ja lisää niiden elinvoimaisuutta.
Lannoitus aloitetaan yleisesti kasvukauden alussa eli helmi-maaliskuussa.

Lue seuraavaksi nämä

Flör Facebookissa

Flör Instagramissa

Seuraa: @florkukkajapuutarha

Sivukartta