Flör Kaurakatu avoinna tänään 10-19 Soita 02 276 1500

Flör Skanssi avoinna tänään 10-20 Soita 02 276 1520

Flör Mylly avoinna tänään 10-20 Soita 044 767 0945

Ajankohtaista

Kevään ensimmäiset yrtit ovat saapuneet Flöriin!

24.01.2017 - 20:22

Yrttien saatavuus ja sesonki alkaa keväällä auringon valon lisääntyessä, innokas koti puutarhuri kasvattaa yrttejä lisävalon alla melkein koko vuoden. 

Yleisempiä ja suosituimpia yrttejä on runsaasti, tässä muutamia:

Mintut, basilikat, rosmariinit, oreganot, salviat, timjamit, meirami, sitruunamelissa, kirveli, korianteri, rakuuna, tilli, persilja. 

Flörin väki suosittelee seuraavaa:

Tillipesto

Iso tillinippu

2-3 valkosipulin kynttä

3 rkl auringonkukansiemeniä

1.5-2 dl rypsiöljyä

1,5-2 dl parmesaania

suola

pippuri

Soseuta kaikki sauvasekoittimella ja nauti tuoreen leivän kera.

 

Rosmariiniöljy     

Rosmariiniöljy on keittiön aarre, jota ripotellaan kanalle ja kalalle. Ohjeesta saa 2,5 dl. 

2 valkosipulinkynttä kuorineen 

6 rosmariinioksaa, käytä vain lehdet 

2,5 dl rypsi-, auringonkukan tai oliiviöljyä 

3 pientä, kaunista rosmariinioksaa 

 

Keitä valkosipulinkynsiä 3 minuuttia vedessä pienessä kattilassa. Ota kynnet kattilasta ja jäähdytä kylmässä vedessä. Valuta, taputtele kuiviksi ja kuori.

Muserra rosmariininlehdet ja valkosipulinkynnet ja lämmitä ne kuplivaksi miedolla lämmöllä öljyssä valurautapannulla. Painele lehtiä ja kynsiä puulusikalla, jotta maku irtoaa. Paista 2-3 minuuttia. Katkaise lämpö ja anna jäähtyä välillä sekoitellen.

Öljyn jäähtyessä pane kolme rosmariininoksaa 2 minuutiksi kiehuvaan veteen. Jäähdytä kylmässä vedessä, valuta ja kuivaa.

Pane oksat pestyyn ja puhtaaseen pulloon. Siivilöi öljy pulloon. Sulje hyvin ja säilytä viileässä. Käytä kuuden viikon kuluessa.

Flör Facebookissa

Flör Instagramissa

Seuraa: @florkukkajapuutarha

Sivukartta