Flör Kaurakatu avoinna tänään 10-19 Soita 044 767 0922

Flör Skanssi avoinna tänään 10-20 Soita 044 767 0918

Flör Portti avoinna tänään 10-20 Soita 044 767 0919

Ajankohtaista

HURMAAVAT HORTENSIAT

01.08.2023 - 11:18

Hortensiat ilahduttavat puutarhassa pitkään.

Suuret kukkatertut avautuvat nuppuvaiheesta täyteen kukintaan hitaasti ja säilyvät pitkään kauniina.

Kukintojen maljakkokestävyys on hyvä ja ne säilyvät koristeellisina myös kuivattuina.

Pallo- ja syyshortensioista saat upeita istutusryhmiä. Istuta taimia usean kappaleen ryhmiin, jolloin kukinnasta tulee entistäkin näyttävämpää. Hortensiat viihtyvät multavassa ja hapahkossa maassa eli  kasvualustaksi sopii rodomulta. Puolivarjon ystävinä ne ovat hyviä vieruskumppaneita esimerkiksi alppiruusuille, magnolioille ja erilaisille havukasveille. Perennoista mm. kuunliljat, jalo- ja perhoangervot sekä monet maanpeittokasvit täydentävät hortensiaryhmiä hienosti.

Hortensiat viihtyvät myös aurinkoisella kasvupaikalla, kunhan pitkinä poutakausina huolehditaan kastelusta. Muistathan myös vuosittaisen hoitolannoituksen havu-rodolannoitteella – komea kukinta vaatii paljon ravinteita.

Hortensioiden lajikevalikoima on erittäin runsas. Meiltä FLÖR Kukka & Puutarhasta löydät upean valikoiman parhaimpia lajikkeita.

Tästä pääset tutustumaan hortensia valikoimaamme.

 

Nappaa tästä vinkkimme oman suosikkisi löytymiseen:

 

Pallohortensiat (Hydrangea arborescens)

Pallohortensioista kasvaa matalia, kauniin pyöreähköjä pensaita. Voit kasvattaa niitä havu- ja pensasryhmissä, mutta ne sopivat mainiosti myös perennojen vierelle. Keväisin taimet leikataan alas noin 15-25 cm korkeudelta. Pensaat versovat runsaasti ja kukkivat saman vuoden versoilla pitkään keskikesästä alkaen jopa syyskuulle saakka.

 

Annabelle – suurikukkainen

Erityisen suurikukkainen lajike, jonka kukinnot voivat olla jopa yli 20 cm leveitä. Sopii perennojen lisäksi myös kärhöjen ja ruusujen yhteyteen. Kasvukorkeus 0,7-1 m.

 

Pallohortensia Ruby Annabelle – punakukkainen

 

Ihastuttava punakukkainen erikoislajike, jonka kukinnoissa on vaaleanpunaisen ja punaisen kauniita sävyjä. Vahvavartisena se pitää pallomaiset kukintonsa hyvin pystyssä. Kasvukorkeus noin 1 m.

 

 

Syyshortensiat (Hydrangea paniculata)

Syyshortensiat kukkivat pitkään ja runsaasti. Kukintojen värisävyt muuntuvat upeasti nuppuvaiheesta täyteen kukintaan ja usein nähtävillä on samaan aikaan monia eri sävyjä, kermanvalkoisesta kauniiseen punerrukseen. Keväällä versoista typistetään noin  ½ - 1/3 pois. Näin pensaat pysyvät tuuheina ja kauniin muotoisina ja myös tulevista kukinnoista tulee suurempia.

Little Lime - limenvihreä

Herättää huomiota erikoisen limenvihreillä kukinnoillaan. Ne säilyvät pitkään kauniina ja vanhetessaan saavat punertavan sävyn. Kasvaa pyöreähköksi, matalaksi pensaaksi. Kasvukorkeus 1-1,5 m.

 

Grandiflora - runsaskukkainen

Tuttu perinteinen suosikkilajike, joka kukkii runsaasti ja näyttävästi. Sopii suureksikin ryhmäksi.  

Kukinnot ovat aluksi valkoiset, myöhemmin punertuvat. Kasvukorkeus 1,5-2 m.


Mustilanhortensia

 

Kaunis ja helppohoitoinen, rehevä pensas. Ei vaadi jokavuotista leikkausta, vaan kasvaa luonnostaankin tuuheasti. Kukkii aikaisin heinä-elokuussa. Suuret ja ilmavat aluksi valkoiset kukinnot saavat vanhetessaan punertavan sävyn. Sopii etenkin vanhaan pihapiiriin.

 

Hyvä näkösuojaksi. Kasvukorkeus 2-3 m.

Valkoinen hortensian kukka

 

Komeaa kukintaa kannattaa tulla ihastelemaan FLÖR Kukka & Puutarhan taimistolle! 

Taimemme ovat suuria ja komeita ja puutarhurimme opastavat sinua mielellään taimivalinnassa hyvien kasvatusohjeiden kera.

 

Tervetuloa!

 

Lue seuraavaksi nämä

Edellinen Taimitakuu

Flör Facebookissa

Flör Instagramissa

Seuraa: @florkukkajapuutarha

Sivukartta